8 Zakelijke OV-fiets klanten

Vijf argumenten

OV-fiets richt zich niet alleen op particuliere pashouders, maar ook op zakelijke klanten. Een zakelijk contract met OV-fiets kan interessant zijn voor bedrijven, overheden en andere organisaties. Hun medewerkers fietsen dan het laatste stukje naar het werk, een klant, een vergadering of een werklunch. Vijf argumenten voor een zakelijk contract.

1. Betere bereikbaarheid

Vooral in de spits is de bereikbaarheid van sommige bedrijventerreinen en kantorenlocaties vaak een probleem voor automobilisten. Files worden langer en parkeerplekken schaarser. Met de OV-fiets rijden medewerkers of bezoekers vlot van het station naar hun eindbestemming. De OV-fiets is snel en gemakkelijk te huur in alle grote en middelgrote steden met een station en op steeds meer kleinere stations.

2. Minder parkeerproblemen

Bij bedrijven is parkeerruimte vaak schaars en kostbaar. Medewerkers of bezoekers die met de OV-fiets komen, sparen parkeerruimte uit. Dat scheelt parkeerproblemen en kosten.

3. Effectievere reistijd

Zakelijk verkeer per auto kost vaak veel tijd en geld. Als medewerkers vaker met de trein reizen, dan kan reistijd voor een deel werktijd worden. Op het station kunnen zij zonder rompslomp binnen een minuut een OV-fiets huren. Ze arriveren dan snel en fit op hun afspraak, vergadering of werklunch.

4. Lagere kosten

Zakelijk verkeer per auto of taxi is relatief duur. De OV-fiets kent een scherp tarief in vergelijking met de kosten voor de auto of de taxi. In plaats van losse declaraties van hun werknemers ontvangen bedrijven met een zakelijk contract elke maand één factuur met alle ritten van hun pashouders.

5. Gezondere werknemers

Fietsen is gezond. Het helpt bijvoorbeeld tegen hart- en vaatzieken en vetzucht. Mensen die fietsen krijgen meer lichaamsbeweging. Uit onderzoek blijkt dat werknemers die regelmatig een stukje fietsen minder vaak ziek zijn.

Stallingmedewerker Hans van Laar: “Het is een stuk minder werk voor de klant en voor mij.”

Lees verder: 9 Ondernemende stallingen